Bachata & Bachata Sensual

Bachata Fusion / Bachata Sensual:
En rytmisk og sensuel pardans, som oprinder fra den Dominikanske Republik i Caribien men som har udviklet sig, siden den spredte sig til resten af verden. Der tales i dag derfor om stilarterne: Bachata Fusion, Bachata Sensual eller den dominikanske Bachata.

Bachata er langsommere end Salsa og er tidligere blevet brugt som dejlige pusterum på salsa dansegulvene imellem de hurtigere Salsa numre. I dag er Bachata Sensual kommet og næsten taget over på salsa scenenog gjort den meget populær. Bachata kan generelt danses helt tæt (ved at føre fra inderlåret) eller i mere åbne positioner. Grundtrinet går både i Bachata Fusion og Bachata Sensual fra side til side eller på stedet: 1-2-3, støt, 5-6-7, støt. I Bachata Fusion danses trinene på en linje, også drejningerne. I Bachata Sensual skifter manden position med kvinden og fører i mere cirkulære mønstre, som skaber dynamikken i trinene og de mere åbne positioner, som skaber mere styling og kropsbevægelser. Det karakteristiske ved Bachata generelt er de bløde hofte og kropsbevægelser.

Bachata musikken har en smittende rytme (både romantisk og funky), og dansen er fuld af liv og sjæl, til trods for at sangene ofte i deres originale form handler mest om ulykkelig kærlighed. I Bachata Fusion danses ofte til musik af f.eks. Romeo Santos, Bachata Sensual danses både til numre fra Prince Royce men ikke mindst nyere pop numre samplet med Bachata rytmer, såsom DJ Tronky remixes.

Bachata Sensual krydres med body rolls, hofte rul, head rolls osv., som manden fører kvinden i. Der er lånt elementer fra dansene Zouk, Kizomba og Salsa (Crossbody). Verdenskendte instruktører i Bachata Fusion er Ataca y La Alemana (Jorge & Tanya) og i Bachata Sensual er det Korke & Judith (som er skaberne af stilarten) samt Daniel & Desiree.

Eksempel på Bachata:

Den Dominikanske Bachata (som den danses af det caribiske folk) går hurtigere med meget footwork (fodarbejde), og grundtrinet danses i en firkant. Der danses typisk til den gamle, oprindelige Bachata musik med den karakteristiske guitar. Denne stilart ses næsten ikke i Danmark.

Eksempel på Korke & Judith:

Eksempel på Bachata Sensual med Daniel & Desiree:

Eksempel på Dominikansk Bachata:

Enjoy life – Dance, Smile & Socialize