Niveau inddeling

Salsa begyndere:
Du er helt nybegynder i Salsa. Eller danset en sæson og vil gerne repetere.

Du lærer: grundtrin, højre og venstre drejninger, crossbody, crossbody indvendig drejning, hammerlock, håndkast, walk-through.


Salsa letøvede1:
Du har deltaget på et begynderhold i Salsa – eller på et letøvet niveau men har brug for mere rutine for at kunne danse og improvisere det indlærte på et dansegulv.

Du lærer: crossbody ind- og udvendige drejninger, højre og venstre drejninger, håndkast, hammerlock varianter, open break, modsat crossbody, copa, titanic, shines ind i pardansen.


Salsa letøvede2:
Du er allerede letøvet Salsa danser men ønsker sværere kombinationer, samtidig med at du indøver og forbedrer det allerede lærte.

Hvis du er rutineret i cubansk Salsa men vil lære Crossbody, kan du typisk starte på dette niveau.

Du lærer: crossbody ind- og udvendige drejninger, modsat crossbody varianter, copa varianter, 360/”three-sixty”, wrap-in, open break varianter, walk-around, prep-turns og dobbelt drejninger, kvinde og mande styling.


Salsa øvede:
På det øvede niveau forventes du at kende til varianterne fra Salsa letøvede2, og være vant til at gå ud og danse Salsa, så du kan føre/følge i et flow. På dette hold tager vi din Salsa til næste niveau, med ekstra styling, breaks, shines og selvfølgelig lækre kombinationer. Både nye øvede og rutinerede øvede dansere går på dette niveau.

Bachata begyndere:

Du er helt nybegynder i Bachata eller har prøvet lidt introtimer. Eller du har taget en kortere dansesæson men føler dig ikke parat til at rykke op endnu – eller vi bedømmer at du stadig har brug for rytmetræning eller den basale træning. Eller du har kun danset Bachata Fusion men kender ikke mønstrene i Bachata Sensual.

Du lærer: Grundtrin og basale kombinationer og danse mønstre i både Bachata Fusion og Bachata Sensual. Vi giver dig grundpakken, så du kan danse med alle på et socialt dansegulv og forklarer dig forskellene mellem stilarterne.

 

Bachata Sensual letøvede 1:

Du har den grundlæggende træning i Bachata og er klar til at lære kombinationer af lidt højere sværhedsgrad og vi starter så småt med bodyrolls og træner videre på vores quarter-steps, hand tosses og drejninger.

Bachata Sensual letøvede2:

Niveauet OVER letøvede1, så vi forventer et større flow i din dans i forhold til letøvede1 niveauet. Vi arbejder på kombinationer af større sværhedsgrad og tilføjer ekstra shines, head rolls, bodymovement og styling i pardansen, som gør dig klar til senere at rykke på det øvede hold.

Bachata Sensual øvede:

Niveauet for de rutinerede i Bachata Sensual stilarten, som er klar til at blive udfordret med sværere dips, headrolls, kropsisolationer osv. Alle på dette niveau går ud og social-danser ved siden af undervisningen og flere rejser på Bachata festivaler i udlandet og bliver yderligere inspireret.

Generel guideline:
På alle niveauer rettes du på dine danse teknikker. Kombinationerne, styling og fri dans bliver lettere og friere med en god teknik, og du og din dansepartner kommer til at nyde dansen mere.

Primært skal du vælge niveau efter, hvilket flow du har i din dans, hvilken base du har fået (hvilke underviser og stilart du har gået hos), og hvad du kan huske at kombinationer eller har på rygraden – eller som kvinde hvor god og let du er at føre. Derefter skal du selvfølgelig også være klar til sværhedsgraden af kombinationerne. Du kan altid spørge din instruktør til råds, hvis du er i tvivl.

Hav ikke travlt med at rykke op på et højere niveau, hvis du ikke føler dig klar til det. At tage niveauet igen, eller supplere med niveauet over eller under, giver dig mere sikkerhed, ro og bedre flow, samt overskud til detaljer, som du måske ikke lagde mærke til i første omgang. Desuden varierer vi ofte kombinationerne fra sæson til sæson, dog med nogle gengangere og indenfor niveauets sværhedsgrad.

Vi opfordrer dig også til at gå ud og danse social dans imellem undervisningen og træne derhjemme eller med dine holdkammerater – for jo mere du lærer og kan, jo sjovere bliver det – og jo mere intenst/hyppigt du danser, jo hurtigere og nemmere kan du slippe hovedet og slappe af, når du danser. Sidegevinsten undervejs er også, at du møder glade mennesker og får en masse sjove oplevelser.

Der kan i perioder oprettes flere niveauer, hvis der bedømmes, at der er behov.

Enjoy life – Dance, Smile & Socialize